De auteur

Ton Huijsman
Ton Huijsman

Ton Huijsman studeerde hoofdvak gitaar aan het Rotterdams Conservatorium. In 1977 behaalde hij de diploma’s Akte Muziekonderwijs B en het Solistendiploma. Indertijd doceerde hij gitaar aan muziekscholen en Dordrecht en Zoetermeer. Daar werd zijn interesse gewekt in muzieklessen aan jonge kinderen (Algemene Muzikale Vorming). Hij werkte veel samen met collega’s die deze AMV-lessen gaven en nam hun lessen over wanneer zij verhinderd waren.

In 1990 begon hij met het uitvoeren van het project Muziek in de Klas aan de groepen 6 van basisscholen in de gemeenten Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. In 1998 volgde hij de zomercursus Muziekonderwijs voor muzikanten te Doorn, georganiseerd door het Gehrels-Instituut. Hierna werd hij een vaste kracht als muziekdocent in Zoetermeer.

Muziekles afb
Muziekles van Meester Ton

Sinds 2013 is hij muziekdocent te Maassluis en geeft muzieklessen aan kleuters en jonge kinderen. Samen met collega’s ontwierp hij de cursussen Klasse(n)werk voor groep 6 en Muziek in de Klas voor groep 4 voor basisscholen en voert deze uit op basisscholen in de regio.

Sinds 2017 is hij coach/mentor voor leerkrachten in het basisonderwijs in het landelijke project Muziekimpuls en ontwerpt hij regelmatig muzieklessen voor hen die gebruikt worden naast de gebruikte methode’s.

In de loop der jaren hebben al meer dan 10.000 kinderen muziekles van Meester Ton gekregen.

 

DeMuziekademie is een initiatief van

Ton Huijsman
Jeroen Boschstraat 14
3141 XJ Maassluis
meesterton@demuziekademie.nl
06 – 144 379 32

KVK: 56739419

Het is niet toegestaan om de inhoud van deze pagina te kopiëren.