Muziekprojecten voor kinderen van de groepen 1/2

Iedere serie omvat 3 muzieklessen van elk 35 minuten voor de groepen 1/2. De centrale figuur in de lessen is Kobbe, de kabouter die in de duinen woont. In de lessen maken de kinderen kennis met Kobbe’s dierenvrienden.

Meester Ton komt 3 keer in de klas. Hij begeleidt zichzelf en de kinderen op zijn gitaar terwijl er vrolijk over Kobbe en zijn (dieren-) vrienden gezongen wordt. Natuurlijk heeft hij ook allerlei muziekinstrumenten meegenomen waar de kinderen op mogen spelen.

Serie 1

Even voorstellen.

De lessen van de eerste serie spelen zich af in de duinen, vlak bij de zee. In deze allereerste les van de ‘Beestenboel-serie’ maken de kinderen kennis met Kobbe, de duinkabouter. In de 2 vervolglessen maken de kinderen kennis met een aantal van Kobbe’s dierenvrienden. Zoals Krakor de zeemeeuw, Murf de mol, Sproet de spitsmuis en Karel de krab. Een bijzonder dier is toch wel Andor, de vegetarische slang.

even voorstellen

Serie 2

In het beukenbos.

Kobbe gaat op bezoek bij zijn konijnenvriendjes Kwikkie en Pluisje. Het is geen gewoon bezoek; het is een kraambezoek. Want Pluisje heeft allemaal broertjes en zusjes gekregen. En de volgende dag krijgt Kwikkie ook allemaal broertjes en zusjes erbij. Kobbe weet dat dit gaat gebeuren omdat het lente is. En in de lente krijgen alle dieren kindertjes.

in het beukenbos

Serie 3

Miauw, zegt de kat.

De boerderij van boer Bertus ligt vlak bij de duinen waar Kobbe woont. Maar boer Bertus, en zijn vrouw, kunnen niet uit bed komen; ze zijn allebei ‘door hun rug gegaan’ en moeten een hele week lang plat op bed blijven liggen. Om er voor te zorgen dat alles op de boerderij goed blijft gaan heeft boer Bertus de hulp van Kobbe ingeroepen. Natuurlijk gaat Kobbe de boer en zijn vrouw helpen. Maar omdat de dieren een beetje uit hun doen zijn valt dat lang niet mee.

miauw, zegt de kat

Er wordt in de lessen bewogen op muziek, gelezen van een grafische partituur en gespeeld op instrumenten: ritmestokjes, maracas, schellenraam, triangel, xylofoon, metalofoon, klankstaven, boomwhackers, tafelbellen enzovoort. In alle lessen wordt natuurlijk gezongen; allemaal liedjes die Meester Ton gemaakt heeft.

Kosten per serie (3 lessen door Meester Ton) per groep: € 112.50

Heeft u aan het begin van het jaar voor 4 groepen ingeschreven maar er zijn er uiteindelijk maar 3? Geen nood; Meester Ton geeft dan een 4de les op uw school aan de 3 groepen.