Muziekprojecten voor kinderen van de groepen 1/2

Iedere serie omvat 3 muzieklessen van elk 3 minuten voor de groepen 1/2. Meester Ton komt 3 keer in de klas. Hij begeleidt zichzelf en de kinderen op zijn gitaar terwijl er vrolijk over Kobbe en zijn (dieren-) vrienden gezongen wordt. Natuurlijk heeft hij ook allerlei muziekinstrumenten meegenomen waar de kinderen op mogen spelen.

Kobbe de duinkabouter

Kobbe is een kabouter. Maar hij is geen gewone kabouter. Kobbe is een DUIN-kabouter. Omdat hij het liefst in de duinen woont. Kobbe heeft veel dierenvriendjes die óók in de duinen wonen.

In het bos

Vlak bij de duinen, waar Kobbe woont, ligt een bos. Het is geen groot bos maar wel een heel mooi bos. Kobbe gaat graag naar het bos toe want daar wonen veel dierenvriendjes van hem.

Diederik de duizendpoot

Diederik is een duizendpoot. Hij is een goede vriend van Kobbe. Ze gaan samen wel eens op pad, zo door de duinen. En Kobbe mag dan wel eens op zijn rug zitten als hij moe is. Want Diederik heeft een heel sterke rug. Dat komt door al die poten

Fladderaars

Er zijn allerlei dieren die kunnen vliegen. Vogels, eenden, insecten, maar ook vleermuizen. Draken kunnen ook vliegen

Constantijn het duinkonijn

Constantijn woont met zijn papa en mama en zijn broertjes en zusjes in de duinen. In een heel groot konijnenhol. Constantijn vindt het geweldig om omhoog en omlaag te huppelen in de duinen

Andor de slang

Andor is een slang. Hij komt helemaal uit het verre zuiden (Frankrijk). Hij is speciaal voor Kobbe vegetariër geworden. Aardig he?

De boerderij van boer Bertus

Af en toe gaat Kobbe naar de boerderij van boer Bertus om hem te helpen met de dieren. Maar soms is het daar een echte ‘beestenboel’.

Les 1 Online

Les 2 Online

Les 3 Online

De Bremer Stadsmuzikanten

Er wordt in de lessen bewogen op muziek, gelezen van een grafische partituur en gespeeld op instrumenten: ritmestokjes, maracas, schellenraam, triangel, xylofoon, metalofoon, klankstaven, boomwhackers, tafelbellen enzovoort. In alle lessen wordt natuurlijk gezongen; allemaal liedjes die Meester Ton gemaakt heeft.

Kosten per serie (3 lessen door Meester Ton) per groep: € 112.50

Heeft u aan het begin van het jaar voor 4 groepen ingeschreven maar er zijn er uiteindelijk maar 3? Geen nood; Meester Ton geeft dan een 4de les op uw school aan de 3 groepen.

Werkpagina