Muziekhuis

Muzieklessen voor kinderen van groep 1 (vier-jarigen).

Hoofdthema: alles in en rondom het huis.

De lessen gaan over van alles wat er zich thuis, in de tuin, op het balkon en in de straat afspeelt. Met uitstapjes naar het dorp of stad, het park en de sloot of de vijver.

Melodische vorming

De kinderen zingen bekende kinderliedjes, maar ze leren ook nieuwe- en ‘oude’, bijna vergeten kinderliedjes (Meester Ton besteed veel aandacht aan ons culturele erfgoed).

Zingen is natuurlijk heel leuk en gezellig, maar zingen is ook heel belangrijk om goed woorden en zinnen te leren uitspreken. Daarnaast leer je er goed mee ademhalen, je stem op de juiste te manier gebruiken, je tong en je lippen te beheersen. Kortom, zingen is de basis voor de melodische vorming van de kinderen.

Ritmische vorming

Een muziekles is niet compleet als er geen andere leuke muzikale werkvormen tijdens de les aan bod komen. Zo wordt er in een kleutermuziekles altijd ‘bewogen’ op muziek. Verder wordt er natuurlijk op instrumenten die geschikt zijn voor de leeftijdsgroep (zie foto) gespeeld, geluisterd naar muziek. Er wordt muziek ‘gelezen’ met behulp van tekeningen.